Redes sociales, riesgos y oportunidades

A finales de este mes de marzo vamos a realizar ocho talleres sobre Redes Sociales con los alumnos de ESO del Institut Josep Miquel Guàrdia de Alaior. Con el fin de obtener el mejor resultado posible, hemos decidido compartir el borrador de la presentación que vamos a utilizar y solicitar vuestras aportaciones a través de comentarios, opiniones, enlaces, etc. Muchas gracias.

Más presentaciones de Antoni Febrer Barber.
 • Joana M.

  Me parece muy buena idea. Sobretodo con los jóvenes, que a veces no son conscientes que lo que dicen, lo que cuelgan, etc. les puede perjudicar.
  Hace pocos meses que estoy en Facebook y me gusta. Veo gente de todo tipo: los que pasan, los que “voyeurs”, los colgados, los super enganchados, los que saben cuando hay que dejarlo…… Y me he dado cuenta de que los que menos controlan normalment, son los jóvenes.

 • Fantàstic Antoni! Me sembla una iniciativa molt necessària i interessant. A més m’agrada que a Menorca es faci una formació així, en un tema que en molts altres llocs encara no es plantegen, estàs a l’avantguarda! (es diu així?). Jo tenc una filla de 16 anys i m’agradaria que fes aquest taller. Salutacions!

 • Roger

  Molt bona iniciativa, està ben pensat… enhorabona!
  Esper que us funcioni.

 • Joana M., Toni i Roger, gràcies pels vostres comentaris. La veritat és que es tracta d’un repte personal, ja que amb molta probabilitat, a més de saber-ne més que jo de moltes qüestions, els hi semblarà que vaig allà a fer-lis un sermó de pare/mare. Esper aconseguir empatitzar un poc amb ells i que no s’ho prenguin com un rotllo d’adult. He preparat una petita sorpresa inicial per rompre un poc el gel. Ja veurem.
  Per cert, si trobau informacions o vídeos sobre el tema, us agrairé molt que ho compartiu amb mi. Gràcies.

 • Roger

  Potser els joves s’estan començant a acostumar a demanar les coses que no saben via xarxes socials. És un recurs fàcil i pràctic, però potser desincentiva la feina de recerca i filtre d’informació per un mateix.

  No sé si és temàtica per la teva presentació… o una reflexió que han de fer els professors.

 • Roger, una de les qüestions que tractarem a la xerrada de pares/mares -aquesta setmana publicarem la presentació- és precisament la necessitat de formar els joves en la cerca d’informació per Internet, i aquesta és una responsabilitat compartida entre professors, pares/mares i empreses (Facebook, Google, Bing, etc.).

  Genís Roca ha apuntat en moltes ocasions que ensenyar als al·lots i al·lotes a cercar i destriar la informació a la xarxa s’hauria d’ensenyar des de primer de primària. No només hi estic d’acord, sinó que afegiria que és una obligació que els pares i mares no poden delegar, i que les empreses que tenen el seu model de negoci a la xarxa no podran evitar.

  Gràcies per les aportacions.