• Susana

  Em sembla una introducció fantàstica, tan que amb el teu permís reenvio l’enllaç a totes aquelles persones que pensen com jo que això és el futur.
  Enhorabona.

 • Roger

  Bona introducció per posar-nos al dia i preparar-nos a rebre l’allau d’informació de xarxes socials (i la seva utilitat) q vindrà en les properes sessions.

  Tot un luxe comptar amb en Joan Sánchez as guest star!

 • Roger

  Respecte el nombre d’usuaris d’internet a Espanya… l’estudi EGM defineix què s’entén per “usuari”? Potser caldria afinar i segmentar per grau/intensitat d’ús, no?

  Si també teniu les dades d’UK i Alemanya crec q seria interessant pels encarregats de la promoció turística, atès q són els nostres principals mercats.

 • Gràcies pels comentaris.

  Roger, en aquests enllaços trobaràs tota la informació sobre la xarxa a españa http://www.aimc.es/aimc.php i http://www.aimc.es/aimc.php

  Pel que fa als altres països, en la propera sessió un donaré un parell de dades, però en aquests moments no disposo de més informació. Si la trob segur que us la faré arribar. 😀

 • Claudia

  Ha estat molt bé aquesta primera part del curs. No crec que després de sentir-vos hi hagi gent que dubti de la importància d’aquest canvi d’actitud cap a la xarxa. No és un tema que domini gaire, però som usuària d’internet, faig un munt de coses utilitzant la xarxa. I no tenir internet a la feina, a casa o al mòbil es inconcebible per a mi. M’ha facilitat la vida increïblement.

  De tota manera, crec, com ja ho vaig dir ahir, que la major resistència per part de la gent que no es fia del 2.0 respon al desconeixement de les possibilitats de la xarxa i de com funcionen les distintes eines. Hi ha por de perdre un poc el control dels continguts, que es manipuli d’una u altra forma el missatge que es vol transmetre o simplement d’escoltar la opinió púbica que et digui que ho fas malament. Molta gent no està oberta ni a compartir ni a escoltar, ni a admetre que han de millorar, tenen estructures molt verticals i tancades. Com romps aquests esquemes? és complicat. Suposo que es part de la nostra feina anar obrint, amb arguments, aquests esquemes.

 • Núria

  Bona gent,

  Excel·lent introducció al món de les xarxes socials… la cosa s’està trontollant! I és necessari apostar-hi fermament, tot i que perdre sa por que comentaven ahir i que també esmenta na Claudia és complicat.

  De totes formes, Toni, veig que hi ha un grup que juga amb avantatge… i en Joan Sánchez!?? 😛

 • Bon dia Toni , avanç de tot dir-te que va esser molt interessant sa xerrada d’ahir , lo que trop en falta és més participació amb sa gent, és veritat que a sa gent li costa participar però tal vegada si ses preguntes fossin més directes sa gent hi participarà.

 • Gràcies per les vostres reflexions i aportacions. Està clar que qualsevol canvi, i molt més si aquests efecten a l’estructura organitzativa i a la manera de relacionar-nos, no són fàcils i que costen. Però, com us anirem repetint durant aquest curs, l’important és primer veure i adonar-se que la cosa està canviant i que no és una moda, i després començar-hi a fer feina “sin prisa pero sin pausa”. Les estructures jeràrquiques han funcionat durant molt de temps i açò no és senzill canviar-ho. Com tampoc la nostra pròpia actitud: la transparència… despullar-te davant les altres persones… és una cosa molt difícil que requereix una forta convicció i creure molt amb els beneficis que t’aportarà. Salut.